[cb:blog_page_title]

[cb:blog_slogan]

[cb:blog_page_title]

[cb:blog_title]
[cb:blog_page_title] [cb:blog_address]
تاريخ : شنبه 17 شهريور 1400 | 10:11 | نویسنده : معصومه رشیدی |

 

سیزدهمین جلد از کتاب «هدهد سفید» ویژه نوجوانان به منظور آشنایی بیشتر این قشر با کتاب و کتابخانه، شهریور ماه ۱۴۰۰ از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منتشر شد.
این جلد از «هدهد سفید» در نخستین بخش با عنوان «آوازهایم برای تو» به روایت داستانی از احمد طلوعی با عنوان «حتی همین حالا» می پردازد. در ادامه مناسبت های ماه های شهریور و مهر در بخشی با عنوان «روزها و قصه ها» آمده است.
بخش «سرزمین افسانه‌ها» از سیزدهمین جلد «هدهد سفید» به استان کرمانشاه و آشنایی با برخی از نویسندگان این استان و آثارشان اختصاص دارد. این بخش با معرفی علی اصغر ایزدی، نویسنده سقزی ادبیات کودک و نوجوان، آغاز می شود. در این معرفی علی اصغر ایزدی از آغاز آشنایی اش با داستان و داستان نویسی گفته است. در ادامه داستان هایی با عنوان «انگشتر» نوشته مهناز فتوحی و «مادربزرگ خوش بوی من» نوشته مینا حدادیان و شعر «یک جهان تازه» اثر پیوند فرهادی، نویسندگان و شاعر کرمانشاهی آمده است.
در ادامه خاطره ای با عنوان «زن عمو عنکبوت» از فاطمه صادقی، کتابدار کتابخانه آیت الله العظمی خامنه ای آمده است. بخش «داستان از ما، تصویرسازی از شما» به روایت داستان «چاه» نوشته علی اکبر ولایی، با تصویرسازی فاطمه سیاسرانی، ریحانه قنبری، ستایش نجف پور، ترنم حسینی، سها اشکباری، ماتینا مرادی از شهرستان ساری و ثنا صالحی و امیرحسین حسینی از استان مازندران می پردازد.
بخش «خیلی دور، خیلی نزدیک» در مطلبی با عنوان «مثنوی بچه خوب» به معرفی مهدی آذریزدی و تعدادی از آثار وی می پردازد. این بخش با گزارشی از اقدامات نهاد به مناسبت روز ادبیات کودک و نوجوان از جمله «همایش ملی جوانه ها» به میزبانی استان یزد، راه اندازی «محفل جوانه ها»، «آیین تجلیل از نویسندگان بومی؛ از تبار قلم»، ادامه می یابد.
بخش «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» به بیان داستان هایی از نوجوانان با موضوع «کتابخانه ای برای آیندگان» اختصاص دارد. داستان «۲۳ نفر» اثر عاطفه بحرکانی، «شهر رنگین کمان» اثر یاسمین حسنی، «دوباره مامان» اثر بهاره میرقربانی سرخه، «سرزمین تنبل ها» اثر فردین ریاحی و «نجات جنگل سوزان» اثر سارا حسینی، تعدادی از داستان های این بخش است.
سیزدهمین شماره «هدهد سفید» در بخش هایی با عنوان «قفسه مهر»، «قفسه امید» و «قفسه شما» با پیشنهاد مطالعه کتاب هایی، به معرفی مختصر آن ها می پردازد. در ادامه این شماره، نمایشنامه «از ما بهترون» نوشته ابراهیم قربان پور آمده است.
......

برچسب‌ها: ندا روحی *شهریور ماه 1400

تاريخ : یک شنبه 17 شهريور 1400 | 9:17 | نویسنده : معصومه رشیدی |
تاريخ : یک شنبه 17 شهريور 1400 | 9:15 | نویسنده : معصومه رشیدی |

چرا ماه صفر را منحوس می دانند ؟
 
در قرآن سخن از یوم نحس وجود دارد، بنابراین چنین تعبیری در تاریخ زندگی بشر صحت دارد و همان طور که ایامُ الله داریم ایام نحسات نیز داریم. ذات ایام، بد و نحس نیست بلکه باید دید در روزهایی که معروف به نحس و شوم شده اند چه کار هایی انجام شده و چه اتفاقاتی رخ داده است. در ماه صفر حوادث دردآور و اندوهباری رخ داده است ، به همین دلیل این ماه معروف به نحوست است. (مفاتیح الجنان، مرحوم شیخ عباس قمی، در اعمال ماه صفر، فصل هشتم، ص 391)
 
از 15 تا 28 ماه صفر حضرت رسول (ص) بیمار بودند و این بیماری به رحلت آن حضرت (ص) در بیست و هشتم این ماه در سال 11 هجری منتهی شد. در این ماه وحی قطع می شود. حضرت علی(ع) در این مورد فرموده است:با رحلت پیامبر(ص) چیزی قطع شد که با فوت هیچ احدی قطع نشد.
 
کاروان اسرا در ابتدای ماه صفر به شهر شام وارد شد و نخستین روز صفر آغاز جنگ صفین بوده است.
حضرت رقیه (س)، دختر سه ساله امام حسین (ع) در پنجم این ماه در سال 61 هجری و در خرابه شام رحلت کردند.
عمار یاسر اصحاب پیامبر (ص) و از پیشگامان تشیع در نهم ماه صفر در سن 93 سالگی به شهادت رسید که شهادت او برای شیعیان و اهل بیت (ع) سنگین و دردناک بوده است.
 
اربعین حسینی در روز بیستم ماه صفر است.
 
در این روز امام مجتبی (ع) و در روز سی صفر امام رضا (ع) نیز به شهادت رسیدند.
 
محمدبن ابی ابکر از صحابی باوفای امیرمومنان (ع) در مصر در سال 38 هجری در ماه صفر به شهادت رسید.
 
به دلایل اتفاقات شومی که در ماه صفربرای پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) و ذریه ایشان و نیز اصحاب آن حضرت (ص)، باعث شده است مردم ماه صفر را نحس و سنگین بدانند.

برچسب‌ها: ندا روحی *شهریور ماه 1400

تاريخ : یک شنبه 17 شهريور 1400 | 6:13 | نویسنده : معصومه رشیدی |

 

 

معرفی کتاب روانشناسی عزت نفس، نوشته ناتانیل براندن
 
عزت نفس واژه‌­ای آشنا برای همه­ٔ ماست، اما اینکه چقدر با مفهوم آن آشنا هستیم و تا چه حد می‌­توانیم میزان عزت نفس خودمان را بسنجیم مقوله­‌ای است که معمولا کمتر پیگیر آن هستیم. شناخت عزت نفس در خود و دیگری به خلق روابط اجتماعی بهتر می­‌انجامد؛ ضمن آن، فرد می­‌تواند با درک صحیح، عزت‌نفس خود را بازیابی کند. از آن­جا که عزت‌نفس در مباحث نسبتا تخصصی روانشناسی قرار می‌­گیرد، مطالعه بر روی آن بهتر است با دید تخصصی­ و از نگاه رویکردهای روانشناسی باشد. کتاب روانشناسی عزت نفس همین فرصت را به‌­درستی به مخاطب می­‌دهد. با بررسی بیشتر این کتاب همراه ما باشید.
 
کتاب روانشناسی عزت نفس در ۳ بخش و ۱۷ فصل نوشته شده است. این کتاب به‌صورت سازمان­‌یافته­‌ای از شناخت مفهوم عزت‌ نفس شروع می‌کند و به جزئی‌ترین بحث­‌های موجود درباره­ٔ آن می­‌پردازد. نویسنده این کتاب، عزت‌ نفس را نیاز اولیه­ٔ انسانی برمی‌شمارد و علت نیاز انسان به عزت‌ نفس را از دیدگاه­‌های متفاوتی بررسی می­‌کند.
 
در این کتاب، ازسویی موضوع ارتباط عزت‌ نفس با سلامت روحی انسان با شیوه­ایی جذاب بحث شده است و از سوی دیگر، عزت نفس و اثرات آن بر عملکرد هر فرد بیان می­‌شود. ناتانیل براندن، نویسندۀ کتاب، معتقد است به همان اندازه که عزت نفس نیاز و ضرورت روابط اجتماعی است، عزت نفس کاذب و توهم­‌زا می­‌تواند شکننده و مخرب باشد. او همچنین میزان عزت نفس هر فرد را به دو بخش مجزای عوامل درونی و بیرونی وابسته می­‌داند.
تمرین­‌های موجود در این کتاب باعث می­‌شود مطالب از حالت نظریه‌پردازانۀ محض خارج شود و خواننده فرصت لمس حقیقت وجودی خویش را به‌ دست بیاورد. فرم­‌های دقیق و فکرشده‌ای که در کتاب قرار دارد، می­‌تواند به خواننده کمک قابل‌توجهی بکند. این کتاب با هدف دوست داشتن خود از راهِ درست و ارتقای شخصیت فعلی هر فرد نگارش شده­ است.
اگر می­‌خواهید فردی مستقل و متکی به خود باشید و روابط اجتماعی سامان‌یافته‌ای برقرار کنید، این کتاب برای شما نوشته شده است. اگر دوست دارید کمتر از دیگران آسیب ببینید و مؤثرتر زندگی کنید، این کتاب می­‌تواند دست­اوردهای ارزشمندی به شما بدهد.
افرادی که همیشه می‌کوشند فرد بهتری از دیروزِ خودشان باشند و مایل‌اند ضعف‌های‌شان را بشناسند و برطرف نمایند، می‌توانند با مطالعه­ٔ این کتاب به اهداف‌شان دست پیدا کنند. این کتاب همچنین برای دانشجویان و پژوهشگران فعال در این حوزه نیز می­‌تواند مفید باشد و خط فکری خوبی به آن­ها ارائه کند.

برچسب‌ها: ندا روحی *مردادماه 1400

تاريخ : یک شنبه 17 مرداد 1400 | 8:4 | نویسنده : معصومه رشیدی |
تاريخ : یک شنبه 16 مرداد 1400 | 9:1 | نویسنده : معصومه رشیدی |

مقام والای حضرت عباس (علیه السلام) از زبان امام صادق (علیه اسلام)
 
✍امام جعفر صادق (علیه السلام) در فراز نخست اذن ورود به حرم حضرت عباس (علیه اسلام) می فرماید : سلام خدا و سلام فرشتگان مقّربش و سلام پیامبران مرسل و بندگان شایسته اش و سلام تمام شهیدان و صدّیقان ، سلام هایی پاک و طیّب ، در صبحگاهان و شامگاهان بر تو باد ای فرزند امیرالمومنین (علیه اسلام) .سپس امام صادق (علیه اسلام)  در ادامه زیارت حضرتش می فرماید : شهادت می دهم که نسبت به جانشین رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در مقام تسلیم بودی ، حضرتش را تصدیق نمودی و در شأن وی وفا ورزیدی و خیرخواهی نمودی. سپس امام صادق (علیه اسلام)  تنها حضرتش را در میان سایر شهیدان به این خطاب مخاطب فرموده که خدا لعنت کند آن را که حق تو را نشناخت و حرمت تو را پاس نداشت از این عبارت معلوم می شود که سایر شهدا به این میزان از فضیلت دست نیافته اند ، هرچند هر کدام را حق و حرمتی عظیم است. 
 
تاريخ : یک شنبه 11 مرداد 1400 | 16:40 | نویسنده : معصومه رشیدی |

 
کتاب امضای کوچک؛ روایت حماسی ترین گریه های عاشورا
 
کتاب امضای کوچک , کتابی در مورد حضرت علی اصغر(ع)، نکته ها، درس ها و آموزه های تربیتی است تا الگوی نسل حاضر شود.
کتاب «امضای کوچک, کتابی در مورد حضرت علی اصغر(ع)، نکته ها، درس ها و آموزه های تربیتی امروزی اش» نوشته سید علی اصغر علوی و توسط انتشارات سدید منتشرشده است
نویسنده اصلی این کتاب بر این است که علی اصغر چگونه علی اصغر شد؟
این کتاب در دو بخش نوشته شده است که در بخش اول کتاب نویسنده با نگاهی تحلیلی راز علی‌اصغر شدن را روایت می‌کند؛ روایتی دقیق از زمینه‌های علی‌اصغر شدن، در آینه رموز تربیت و وراثت و محیط خانواده‌ای که در نهایت، خروجی آن، علی‌اصغری می‌شود که به شرط حیاتش علی‌اکبری خواهد بود، چنان‌که مقاتل نوشته‌اند.در بخش دوم پس از گذر از این منظر زمینی، به آسمان علی‌اصغر و هوای عرفانی آن اشاره‌ای می‌کند و مرثیه‌ای با دریچه‌ها و درنگ‌هایی معرفتی به نگارش درآورده است.
ابن کتاب بیان میکند تمام عناصر عاشورا چنین‌اند و این است که هر بخش آن را شایسته تأمل ویژه کرده است. این‌جا نه فقط بزرگ‌ترها که کوچک‌ترها هم سهمی دارند! این‌جا کودکان‌شان، به قدر عمر نوح سخن دارند! کودک یک‌روزه‌ این ماجرا به اندازه یک دنیا سخن دارد.
سخن از عاشورا و کربلا را نباید صرفاً درس تاریخ و جغرافیا دانست و به مطالعات تاریخی و جغرافیایی آن اکتفا کرد. تاریخ و جغرافیا مقدمه و پیش‌نیاز فهم‌های عمیق از کربلا برای بهتر زندگی کردن است. این اتفاق، شنیدنی‌ترین و خواندنی‌ترین خواهد شد.
این اثر به قدر بضاعت مُزجات خویش، عهده‌دار طواف گرداگرد قنداقه شیرخواره کربلاست.
و می گوید علی اصغر، امضای مظلومیت حسین و معصومیت عاشوراست.

برچسب‌ها: ندا روحی *مردادماه 1400

تاريخ : یک شنبه 10 مرداد 1400 | 7:57 | نویسنده : معصومه رشیدی |
تاريخ : یک شنبه 7 مرداد 1400 | 20:38 | نویسنده : معصومه رشیدی |
تاريخ : یک شنبه 3 مرداد 1400 | 14:52 | نویسنده : معصومه رشیدی |
.: Weblog Themes By K 2 C O D :.